Pusryčiai
Izraelietiškoji šakšuka su traškia duona
Šakšuka – patiekalas kilęs iš Izraelio, gaminamas su gausybe pomidorų. Geriausia šviežių, prinokusių ir kvapnių, bet galimos įvairios variacijos. Mano šakšuka šiandien su feta – šis nuostabaus skonio sūris patiekalą atskleidžia visai iš kitos pusės. O jei dar patiektas su traškia šviežia duona.. Tiesiog nepakartojama!
Ingredientai
- Alyvuogių aliejaus kepimui;
- 1 raudonasis svogūnas;
- 2 česnako skiltelės;
- 1 RAUDONOJI PAPRIKA;
- 3 DIDELI POMIDORAI;
- 1 ARBAT. ŠAUKŠT. PAPRIKOS PRIESKONIŲ;
- 1 ARBAT. ŠAUKŠT. MALTO KUMINO;
- 1 ARBAT. ŠAUKŠT MALTOS KALENDROS;
- 400G SKARDINĖS POMIDORU, SAVOSE SULTYSE;
- 2-4 KIAUŠINIAI;
- VANDENS
PATIEKIMUI:
- 50g. fetos sūrio;
- sauja petražolių;
- traškios duonos;
- pomidorų ant kekės;
- 50g. fetos sūrio;
- sauja petražolių;
- traškios duonos;
- pomidorų ant kekės;
GAMINIMO EIGA
- 1. Svogūną ir papriką supjaustome plonomis juostelėmis. Šaukštą alyvuogių aliejaus įkaitiname keptuvėje ir svogūną vis pamaišydami kepame 5 minutes.
- 2. Pomidorus nuplauname, nuplikome verdančiu vandeniu ir palaikome minutę karštame vandenyje. Pomidorams suminkštėjus nulupame odeles, o pomidorus smulkiai supjaustome.
- 3. Į keptuvę sudedame papriką, smulkintus pomidorus, maltą kuminą bei kalendrą. Ugnį sumažiname iki minimalios ir vis pamaišydami kepame 10 minučių.
- 4. Galiausiai į keptuvę sudedame konservuotus pomidorus, įspaudžiame česnaką, suberiame paprikos miltelius, įdedame šiek tiek plėšytų petražolių lapų ir viską kepame dar 10 minučių ant silpnos ugnies. Jei kraštai pradeda šiek tiek svilti – įpilame vandens. Prieš baigiant kepti paragaujame, įdedame daugiau prieskonių bei druskos.
- 5. Su šaukštu keptuvėje padarome duobutes ir įmušame kiaušinius (tiek kiek telpa Jūsų pasirinktoje keptuvėje). Viską kepame dar 10 minučių ant silpnos ugnies. Jei kiaušinis vis dar nesukietėjo, o skysto nemėgstate – kepimą užbaikite orkaitėje, bus žymiai greičiau. Būtinai prieš tai įsitikinkite, jog Jūsų keptuvė yra atspari aukštai temperatūrai!
- 6. Pomidorų kekes apipurškiame alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje 10 minučių.
- 7. Paruošiame patiekalą: patiekiame mažose keptuvėse, papuošiame keptų pomidorų kekėmis, fetos sūriu bei petražolėmis. Patiekiame su duona – tiesiog būtinas akcentas!
- Teko paplušėti, bet džiaugėsi tiek akys, tiek skrandis
Komentarai
Rašyti komentarą